Een gezonde leefomgeving

Optimaal duurzaam VOF Westergouwe

 

In de  projecten van VOF Westergouwe staat het welzijn van bewoners centraal, zowel binnen als buiten. Contact met je buren is zo gemaakt, wanneer je samen geniet van het buiten zijn. Rondom je woning geniet je van rust, ruimte en groen. En in je huis van optimaal wooncomfort.

 

Standaard heel duurzaam

De woningen van VOF Westergouwe worden gebouwd met oog op de toekomst: duurzaam en energiezuinig. Ze zijn gebouwd met duurzame materialen en goed geïsoleerd. Wel zo voordelig voor je energienota.

 

Omgeven door groen

Niet alleen de diversiteit in het woningaanbod, maar ook de groene omgeving is een belangrijke drager voor de projecten van VOF Westergouwe. Westergouwe grenst aan prachtige natuur- en recreatiegebieden, waardoor je volop kunt genieten van de diverse schoonheid van de Hollandse natuur in elk seizoen. Groen zorgt voor verbinding; buren ontmoeten elkaar, je ervaart rust en daardoor voelt het als een fijne plek om te leven. Daarnaast maakt het je woonomgeving hittebestendig. Wel zo prettig in de lente en zomer!

 

Natuurinclusief

Natuurinclusief gaat over het integreren van ruimte en groen in de openbare ruimte en de bebouwing. Insecten, vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren krijgen zo kans om zich te vestigen. Zo verhogen we de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In de gevels van de woningen in de VOF Westergouwe projecten worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels, vleermuizen en speciale insectenblokken. Bij de beplanting wordt rekening gehouden met soorten die in de rest van het gebied voorkomen. Op deze manier kunnen we specifieke soorten naar Westergouwe trekken. Zo maken we het plan niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren interessant. 

 

Gezonde leefomgeving 

Door een gezonde leefomgeving te creëren, dragen we bij aan de oplossing van veel maatschappelijke vraagstukken. Wonen in Westergouwe geeft antwoord op een groeiend bewustzijn dat we zelf kunnen bijdragen aan een betere en gezondere wereld. Door minder te verspillen, afval te scheiden, slim om te gaan met energieverbruik, auto’s en fietsen te delen en door het groen te gebruiken voor rust en ontmoeting. VOF Westergouwe zorgt voor een stevige basis: duurzame energie opwekken, regenwater vasthouden en infiltreren, natuurlijke materialen toepassen en met ecologen de lokale biodiversiteit verbeteren. Ons doel? Gezamenlijk een écht gezonde leefomgeving creëren in Westergouwe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.